Pre lokálne epidémie viaceré školské zariadenia zatvorili

27.11.2009 Humenné

Humenné/Michalovce 27. novembra (TASR) - Aj napriek tomu, že niektoré regióny Zemplína zaznamenali v priebehu 48. týždňa pokles chrípkových ochorení, naďalej dochádzalo pre početný výskyt lokálnych epidémií k ...
V michalovskej nemocnici potvrdili dnes u mladej ženy vírus novej chrípky typu A(H1N1).
V okrese Humenné zatvorili v 48. týždni tri základné školy (ZŠ), v okrese Snina tiež tri ZŠ, jednu materskú školu a v okrese Medzilaborce jednu ZŠ. \"Počet ochorení na klasickú chrípku je pomerne nízky, viac hlásení je na akútne respiračné ochorenia podobné chrípke, \" uviedla pre TASR Lýdia Sopková z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Humennom. V regióne bolo hlásených 2330 ochorení, čo predstavuje 2008,4 chorých na 100. OOO obyvateľov. Oproti 47. týždňu došlo v troch okresoch k poklesu o 345 ochorení.
V okrese Michalovce zaznamenali v 48. týždni pokles akútnych respiračných ochorení o 19 percent a chrípkových ochorení o 34 percent. Podľa slov Janky Staškovej z RÚVZ v Michalovciach sa naďalej vyskytujú lokálne epidémie, na základe ktorých dochádza k zatváraniu školských zariadení. \"V tomto týždni zatvorili v okrese Michalovce päť základných škôl, štyri materské školy, jednu strednú školu a jedno centrum voľného času, \" spresnila Stašková. Ako ďalej uviedla, RÚVZ v Michalovciach vydal zákaz návštev v lôžkových zdravotníckych oddeleniach v Michalovskom okrese. V Sobranciach došlo v priebehu tohto týždňa k nárastu akútnych respiračných ochorení asi o 30 percent a chrípky o 35 percent.
Stašková TASR potvrdila, že v michalovskej Nemocnici s poliklinikou sa u hospitalizovanej pacientky potvrdil vírus novej chrípky typu A(H1N1). Podľa jej slov by malo ísť o mladú ženu, ktorá sa zároveň lieči na astmu a vysoký krvný tlak. Pacientku prijali do nemocnice 15. novembra na pľúcne oddelenie so známkami zápalu pľúc. Stašková dodala, že jej prvé testovanie na chrípku typu A prítomnosť ochorenia nepotvrdilo.
 

Vyberte región